12
Απρ
2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αγαπητές, Αγαπητοί συνάδελφοι,
στο πλαίσιο της μεταξύ μας ευρύτερης αμφίδρομης επικοινωνίας, συνεργασίας και  αλληλοτροφοδότησης, καθώς και ανταλλαγής καλών πρακτικών που αφορούν στη μηχανολογική κοινότητα μάθησης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου, δημιούργησαν την «Ψηφιακή Εφαρμογή Υπολογισμού Μορίων Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑ.Λ. για εισαγωγή στα τμήματα των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», μια εφαρμογή υπολογισμού των μορίων ανά τμήμα στα Πανεπιστήμια της χώρας μας, για τους τρεις τομείς που λειτουργούν στο σχολείο τους (Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας, Πληροφορικής). Η εφαρμογή αυτή αποτελεί ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Η ψηφιακή αυτή εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε πρόγραμμα λογιστικού φύλλου με χρήση κατάλληλων μαθηματικών συναρτήσεων και λειτουργεί ως εξής:

ο χρήστης εισάγει τον Τομέα σπουδών που τον ενδιαφέρει καθώς και τη βαθμολογία του στα τέσσερα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει συγκεκριμένο τμήμα
κάποιας σχολής ανάλογα με τον τομέα του. Στη συνέχεια η εφαρμογή υπολογίζει τα μόρια εισαγωγής στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα του συγκεκριμένου τομέα λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τους επιμέρους συντελεστές βαρύτητας σε κάθε μάθημα.
Σε επικοινωνία και συννενόηση που είχα με τον Διευθυντή και την υπεύθυνη καθηγήτρια, με χαρά προθυμοποιήθηκαν να προσθέσουν στην εφαρμογή και τον Τομέα Μηχανολογίας. Έτσι, υπάρχει η
δυνατότητα οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων του Τομέα μας, να μπορούν να υπολογίζουν τα μόριά τους με βάση τη βαθμολογία τους στα τέσσερα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο: https://epal-velest.mag.sch.gr/joomla/index.php/el/allcategories-el-
gr/11-mathites/69-ypologismos-morion-panelladikon

Εύχομαι σε όλους σας γαλήνη, δημιουργικότητα και καλή δύναμη στο ευγενές έργο της εκπαίδευσης.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ευστάθιος Αθ. Ζωγόπουλος
Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου
ΠΕ82 – Μηχανολόγων